Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران – ایرنا - استادیار دانشگاه علامه طباطبایی گفت: 9 دلیل عمده برای مشارکت نکردن ایرانیان خارج از کشور در فعالیت های خیریه و سرمایه گذاری در داخل کشور وجود دارد .

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایرنا، حامد دهقانان روز دوشنبه سخنران دوم پنل «دایاسپورای ایرانی به مثابه ثروت ملی» در«همایش ملی مطالعات ایرانیان دور از وطن، هویت‌ها، پیوندها و سیاست‌ها» بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


دهقانان که سخنان خود را به موضوع «شناسایی و تبیین الگوهای ارتباط‌گیری با ایرانیان خارج از کشور جهت جذب سرمایه گذاری و مشارکت‌های تخصصی » اختصاص داده بود، گفت: مهاجران سه نقش راهبردی تجاری و اقتصادی، انتقال علم و فناوری و تاثیر بر روابط خارجی برای کشور مادر ایفا می کند.
به گفته استادیان دانشگاه علامه طباطبایی ، یافته های پروژه محصول مشترک کمیته امداد امام خمینی و دانشگاه علامه طباطبایی با همکاری تیمی 25 نفره است.
دهقانان در ادامه گفت : بر طبق اولویت شفاف نبودن عملکرد نهادهای داخلی، عدم پاسخگویی در قبال منابع دریافتی مهمترین دلیل برای عدم مشارکت اقتصادی و خیریه‌ای ایرانیان مقیم است.
وی افزود: عدم آشنایی با مراکز فعال در ایران، عدم اعتماد و وضعیت نامناسب اقتصادی ایرانیان مقیم خارج، آشنا نبودن با راه‌های ارتباط ‌گیری با موسسات خیریه ، موظف دانستن دولت برای کمک به موسسات خیریه از این موارد است
این استاد دانشگاه افزود: برخی از ایرانیان خارج از کشور ترجیح می‌دهند به ایرانیان نیازمند خارج از کشور کمک کنند و در نهایت عدم تمایل شخصی هم آخرین دلیل عدم تمایل آنها بوده است.

** چرایی مشارکت نکردن ایرانیان ساکن آمریکای شمالی
دهقانان افزود: درباره ایرانیان مقیم آمریکای شمالی، در جایی که عارضه‌ها، اولویت‌بندی‌ها نشان می‌دهد اطلاع‌رسانی مانعی جدی برای مشارکت است یا در این منطقه در سایت‌های ایرانی مانع جدی هستند .
وی ادامه داد : در آمریکای شمالی موضوع نگرش منفی عاملی جدی است اما آنها بی‌اعتماد نیستند و این نشان می‌دهد باید بر روی نگرش سنجی و اصلاح نگرش کار شود.

** مهاجرت بخش زیادی از ایرانیان در سه دهه اخیر
وی افزود: بخش‌ زیادی از جمعیت ایران طی سه دهه اخیر مهاجرت کرده‌اند؛ این حجم به لحاظ سرمایه‌ای اهمیت مشارکت آنها را مضاعف می‌کند.
« از سوی دیگر مهاجران سطح بالایی از تخصص دارند و همین طور شواهد نشان می‌دهد گرایشات عمیق ملی در اکثر مهاجران وجود دارد که یافته‌های ما هم تایید می‌کند.»
دهقانان در باره تحقیق خود توضیح داد : این تحقیق بر اساس مدل‌سازی سه بعدی است. سه نقطه مرجع در آن سهم داشته است. ما معتقد بودیم برای اصلاح الگوهای ارتباط گیری باید کانال‌های ارتباط اصلاح شود باید به اثربخشی کانال‌های ارتباطی اصلاح گردد به همین ترتیب عوامل همگرایی و واگرایی مثل قومیت، درآمد، شغل، نگرش مذهبی، فرهنگی و سیاسی باید مورد توجه قرار گیرد و نهایت مولفه ‌های کلان محیطی اثر گذار مثل جمعیت و اقتصاد و .... مورد توجه قرار گیرد.
وی گفت: تحقیق بر مبنای یکهزار پرسشنامه است که از ایرانیان مقیم در زمان حضور در ایران به دست آمده است. تلاش شده تا حجم پرسشنامه‌ها متناسب با تعداد ایرانیان ساکن کشورهای مقصد باشد.

**ویژگی های جمعیت شناختی نمونه آماری
استادیار دانشگاه علامه طباطبایی در ادامه پس از تشریح ویژگی‌های جمعیت شناختی نمونه‌های آماری گفت: مهمترین مساله ما در بخش بندی کانال‌های ارتباط مواجهه با طیفی از کانال‌هاست؛ کانال‌هایی مانند شبکه‌های اجتماعی، وبلاگ‌ها و ایمیل. از سوی دیگر باید به شبکه‌های تلویزیونی و در نهایت ارتباط رودرو اشاره کرد. این نمونه‌ها در پنج منطقه توزیع شده است.
وی در خصوص شبکه اینترنت گفت: در مجموع ایرانیان مقیم کشورهای آسیایی بیشترین تمایل را به استفاده از اینترنت برای کسب اطلاعات از ایران را دارند. بعد از کشورهای آسیایی، کشورها حاشیه خلیج فارس، آمریکا و اروپا و نهایت اقیانوسیه.
این پژوهشگر در خصوص استفاده از سایت‌های رسمی نهادهای مرتبط با امور ایرانیان برای ایرانیان مقیم گفت: در خصوص این ابزار بیشترین استقبال را کشورهای اقیانوسیه، اروپا، حاشیه خلیج فارس و آمریکای شمالی به ترتیب تمایل به استفاده از این ابزار دارند.
وی افزود: برخی سایت‌ها مانند شورای عالی ایرانیان خارج از کشور و وزارت خارجه مورد ارزیابی قرار گرفت که کشورهای آمریکای شمالی بیشترین تمایل را به استفاده از این سایت داشته‌اند.
این استاد دانشگاه علامه طباطبایی پس از ارائه جداول مختلف این پیمایش گفت: ایرانیان مقیم آمریکای شمالی حضور فعال در شبکه‌های اجتماعی و سایت‌های خبری دارند. کشورهای اروپایی بیشتر تمایل به سایت‌های ایرانیان و تشکل‌های ایرانی مقیم دارند.
وی ادامه داد : در حوزه خلیج فارس بیشتر سایت‌های حوزه اقتصادی و رایزنی فرهنگی وزارت خارجه اهمیت دارند؛ اما در خصوص برنامه‌های صدا و سیما جز در اقیانوسیه استفاده از این روش اولویت نیست.
**ب.ل**1601**

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علمي آموزشي ايرانيان خارج از كشور مشاركت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۷۴۰۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رایزنی با سرمایه‌گذاران برای فعالیت در لرستان

استاندار لرستان از رایزنی با سرمایه‌گذاران برای مشارکت در بخش‌های دولتی و خصوصی این استان خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرم‌‌آباد، ابوطالب شفقت‌ شامگاه سه‌شنبه، در دیدار با جامعه روحانیت لرستان گفت: توسعۀ کشاورزی، بهره‌برداری از معادن و گسترش صنعت گردشگری از جمله ظرفیت‌های مهم این استان است که باید موردتوجه قرار گیرد.

او با اشاره به ضرورت برقراری تمدن اسلامی اضافه کرد: جامعۀ روحانیت با اندیشه‌ورزی مقدمات رسیدن به دولت اسلامی را فراهم کند.

پیگیری مسائل اساسی لرستان با مشارکت اساتید حوزه و دانشگاه

 استاندار لرستان با تأکید به اینکه دبیرخانه تأمین مالی برای حمایت از سرمایه‌گذاران در تهران تشکیل شده‌است، یادآور شد: ما تاکنون با ده‌ها سرمایه‌گذار تماس گرفته‌ایم تا در بخش‌های دولتی و عمومی در این استان سرمایه‌گذاری کنند.

شفقت با بیان اینکه تربیت و کمال انسان به‌عهده آموزش‌وپرورش و سایر بخش‌های دولتی است، اعلام کرد: طرحی را باید با گسترش مسجدمحوری ارائه دهیم تا متناسب با رشد فناوری به رشد معنوی انسان افزوده شود.

شفقت تأکید کرد: نیروی انسانی در پیشبرد زمانی در پیشبرد تولید و موفق است که رویکرد الهی، دینی و تفکر توحیدی داشته باشد.

انتهای پیام/‌644/.

دیگر خبرها

  • ‌مشارکت مردم در جهش تولید به صورت مستقیم و فردی باشد
  • رایزنی با سرمایه‌گذاران برای فعالیت در لرستان
  • انهدام باند قمار و شرط‌بندی آنلاین در گلستان
  • استاندار تهران: اتباع غیرمجاز دستگیر و از کشور خارج شوند
  • راه‌اندازی پارک علم و فناوری در عراق با استفاده از ظرفیت‌های پارک فناوری تهران
  • سهم زنجان از تولید ناخالص داخلی کشور افزایشی است
  • خبر جدید معاون رئیسی برای ایرانیان مقیم خارج از کشور
  • معاون رئیس‌جمهور: بهترین فرصت برای بازگشت ایرانیان خارج از کشور فراهم است
  • معاون رئیسی : بهترین فرصت برای بازگشت ایرانیان خارج از کشور فراهم است
  • نقشه فرهنگی کشور درحال بازنویسی است