Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان‌رضوی از ایجاد سایتموزه باستان‌شناسی در محوطه‌تاریخی دامسک تربت‌حیدریه با مشارکت بخش‌خصوصی خبر داد.

به گزارش خبرگزاری برنا از مشهد، ابوالفضل مکرمی‌فر امروز یکشنبه 26 مرداد ماه ۱۳۹۹ در جلسه با مدیرعامل کارخانه سیمان زاوه با بیان این مطلب افزود: «براساس سیاست ایکوم که باید موزه‌ها بیشتر با رویکرد پژوهش محوری ایجاد شوند و از حالت شیء محوری صرف خارج شوند، سایت‌موزه دامسک با این رویکرد ایجاد خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

او ادامه داد: «در نخستین فصل کاوش‌های باستان‌شناسی منطقه تاریخی دامسک که با هدف کاوش نجات‌بخشی  در  سال ۱۳۹۸ با مشارکت اداره کل‌ میراثفرهنگی و گروه باستان‌شناسی دانشگاه تربت‌حیدریه به مدت دوماه انجام شد، طی این بررسی و کاوش‌ها تعداد بیش از ۳۰ خمره سفالی آذوقه مربوط به دوران پیش‌ازاسلام کشف شد که نوع چیدمان و تعداد آن‌ها در کشور بی نظیر است.»

مکرمی‌فر تصریح کرد: پس از کاوش اولیه، با مشارکت دانشگاه شهیدبهشتی و حمایت مالی کارخانه سیمان زاوه مطالعات «آرکئوژئوفیزیک» در منطقه صورت گرفت که وجود تعداد خمره های دیگری در این منطقه نمایان شد که اهمیت منطقه را بیش از پیش آشکار کرد.»

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان‌رضوی اظهار کرد: «در راستای معرفی شایسته منطقه و جذب گردشگر این یافته بصورت سایت موزه منطقه ای تبدیل خواهد شد.»

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: تربت حیدریه دامسک باستان شناسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۸۳۴۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

 کاوش در «فلک‌الافلاک»/ قدمت ۵ هزارساله سکونت انسان در این عرصه

به گزارش خبرنگار مهر، عطا حسن‌پور امروز سه‌شنبه در گفت‌وگو با رسانه‌ها با اشاره به آخرین مرحله از کاوش باستان‌شناسان از تپه قلعه «فلک‌الافلاک» خرم‌آباد، اظهار داشت: در آخرین کاوش‌ها به این نتیجه رسیدیم که سکونت انسان در این تپه به دوران قبل از عصر مفرغ یعنی مس و سنگ و حدود ۵۴۰۰ سال پیش برمی‌گردد.

وی گفت: در اجرای فصل جدید کاوش باستان‌شناسان از تپه قلعه «فلک‌الافلاک»، عرصه‌ای به طول ۲۵ متر و عرض دو متر مورد کاوش و بررسی قرار گرفت که بقایای سکونت انسان در چندین دوره تاریخی کشف شد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی لرستان، افزود: پرونده قلعه «فلک‌الافلاک» و دره خرم‌آباد سال گذشته برای ثبت در میراث جهانی به‌عنوان سهمیه ۲۰۲۴ ایران به سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد، یونسکو، ارسال شده است که این کاوش هدفمند و علمی با شناخت لایه‌های دقیق باستان‌شناسی برای پیوست تاریخی و علمی پرونده ثبت جهانی بسیار بااهمیت است.

کد خبر 6093629

دیگر خبرها

  • می گوید: جسد موجود در تابوت‌ها سالم بودند اما...+ عکس | ماجرای ویدئوی جنجالی تابوت‌های باستانی خوزستان چیست؟
  • پروژه‌های آموزشی نیمه تمام تا مهرماه در تربت حیدریه تکمیل می‌شود
  •  کاوش در «فلک‌الافلاک»/ قدمت ۵ هزارساله سکونت انسان در این عرصه
  • افزایش تعداد رشته‌های دانشگاه علوم پزشکی تربت‌حیدریه
  • شناسایی متهم برداشت غیرمجاز یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریالی در تربت حیدریه
  • گامی دیگر برای ثبت جهانی قلعه فلک الافلاک خرم آباد
  • شهر کَدکَن قابلیت تبدیل به قطب گردشگری ادبی شهرستان تربت‌حیدریه را دارد
  • کشف یک مقبره ۲۲۰۰ ساله مجلل در چین
  • چند خبر کوتاه از شهرستان های تربت حیدریه و نیشابور
  • آزادی بیان غربی‌ها اهداف استکباری و استبدادی دارد