Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قزوین، به منظور بررسی طرح راه‌اندازی سایت موزه سگزآباد با مشارکت سرمایه‌گذار بخش خصوصی، محمد حسن طالبیان معاون میراث فرهنگی کشور به همراه خزائلی مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان قزوین، دکتر ده‌پهلوان سرپرست کاوش‌های باستان‌شناسی این محوطه، آقاعلی فرماندار بویین‌زهرا، جمعی از مسئولان شهر سگزآباد و سرمایه‌گذار طرح  از محوطه‌های باستانی تپه زاغه و قره تپه سگزآباد بازدید کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علیرضا خزائلی مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان قزوین با بیان اینکه برای تبدیل تپه باستانی سگزآباد با بخش خصوصی وارد مذاکره شده‌ایم اظهار داشت: در این زمینه تفاهم‌نامه‌ای بین اداره کل میراث فرهنگی استان و سرمایه‌گذار بخش خصوصی ردوبدل شده تا بتوانیم با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی بخشی از تپه تاریخی سگزآباد و گورستان تاریخی‌اش را به یک سایت‌-موزه ملی فاخر و در شان تاریخ آن منطقه تبدیل کنیم.

معاون میراث‌فرهنگی کشور در حاشیه این بازدید با اشاره به ظرفیت‌های این محوطه به لحاظ تاریخی و باستان‌شناسی گفت: «خوشبختانه طی سال‌های گذشته اقدامات علمی ارزنده‌ای توسط دانشگاه تهران در این منطقه صورت گرفته و در سنوات قبل‌تر نیز مطالعات و کاوش‌های باستان‌شناسی توسط مرحوم دکتر نگهبان و مرحوم دکتر ملک‌ شهمیرزادی در این محوطه انجام شده است.

محمد حسن طالبیان اضافه کرد: در سال‌های اخیر نیز دکتر ده‌پهلوان و همکارانشان در این محوطه چندین فصل کاوش باستان‌شناسی انجام داده و به نتایج ارزشمندی رسیده‌اند که نیازمند توجه بیشتر و فراهم آوردن زیرساخت‌های لازم برای ارائه و آشنایی بیشتر مردم و گردشگران با تاریخ غنی چند هزار ساله این منطقه است.

او گفت: «علی‌رغم مطالعات باستان‌شناسی گسترده‌ای که تا کنون در محوطه باستانی سگزآباد انجام شده و به عنوان منابع مهم باستانی جهان نیز شناخته می‌شوند، شبکه گسترده‌ای از آثار در این منطقه وجود دارد که شناخت این شبکه و چگونگی شکل‌گیری منطقه می‌تواند در توسعه دانش تاریخی و فرهنگی کشور موثر باشد.»

معاون میراث‌فرهنگی کشور با اشاره به طرح راه‌اندازی سایت موزه سگزآباد با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی افزود: «تا کنون در کشور متقاضی برای سرمایه‌گذاری در یک محوطه باستانی وجود نداشته و طرح راه اندازی سایت موزه سگزآباد با مشارکت بخش خصوصی در صورت اجرا می‌تواند به عنوان اولین مدل و نمونه کشوری مطرح شود و امیدواریم باتوجه به فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص تمرکز بر مباحث غیر نفتی و رویکرد وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در مشارکت حداکثری مردم و بخش خصوصی در اجرای پروژه‌ها، این طرح بتواند الگویی برای سایت‌های مشابه در سایر مناطق کشور باشد.»

طالبیان تاکید کرد: «سایت موزه سگزآباد نه فقط برای استان قزوین و کشور بلکه می‌تواند به عنوان یک جاذبه جهانی مطرح شود و تحول عظیمی را در توسعه گردشگری منطقه به همراه داشته باشد.»

طالبیان در این بازدید بیان داشت: برای تبدیل تپه تاریخی سگزآباد و گورستان باستانی سگزآباد به یک سایت-‌موزه فاخر و ساماندهی این مجموعه با کمک بخش خصوصی اقدامات لازم صورت خواهد پذیرفت.

آقاعلی فرماندار شهرستان بوئین زهرا تپه تاریخی سگزآباد را یکی از دست نخورده‌ترین مناطق باستانی استان قزوین دانست و افزود: وظیفه کاوش‌های باستان شناسی در تپه سگزآباد به عهده گروه باستان شناسی دانشگاه تهران است.

آقاعلی افزود: این برای اولین بار است که بخش خصوصی با سرمایه گذاری در پروژه‌های مربوط به آثار باستانی مشارکت می‌کند.

همچنین مدير كل ميراث فرهنگى،گردشگرى و صنايع دستى استان قزوين به همراه معاون ميراث فرهنگى اين اداره كل و دكتر ده پهلوان از مجتمع خدمات رفاهی در حال ساخت بنا آفرین کوثر کرج در جاده بوئين زهرا -سگزآباد بازدید کردند.

 

انتهای پیام/ح

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: سایت باستان شناسی بخش خصوصی گردشگری تپه تاریخی باستان شناسی میراث فرهنگی سرمایه گذاری فرهنگی کشور استان قزوین بخش خصوصی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۱۷۵۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز پیگیری‌ها برای راه اندازی رشته گردشگری و میراث فرهنگی در دانشگاه رازی

سجاد دادفر با اشاره به ظرفیت‌های تاریخی و گردشگری فراوان کرمانشاه، گفت : کرمانشاه استانی سرشار از ظرفیت‌های گردشگری در حوزه‌های مختلف طبیعت گردی، روستاگردی، فرهنگی، تاریخی، دفاع مقدس و مذهبی است. 

معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه رازی کرمانشاه تاکید کرد: با وجود اینکه ظرفیت‌های گردشگری کرمانشاه در حوزه گردشگری بسیار زیاد است، اما متاسفانه تاکنون رشته گردشگری در کرمانشاه راه اندازی نشده است. 

وی به توجهی که در سال‌های اخیر به مقوله گردشگری در کرمانشاه شده اشاره کرد و گفت: باتوجه به اینکه استاندار کرمانشاه، گردشگری را به عنوان اولویت توسعه استان معرفی کرده و از طرفی در سطح کلان کشوری نیز نوع نگاه از اقتصاد نفتی به سمت شاخص‌های دیگر تغییر یافته، ما نیز در دانشگاه رویکرد توجه به گردشگری را در دستور کار قرار داده ایم. 

دادفر از آغاز پیگیری‌ها برای راه اندازی رشته گردشگری و میراث فرهنگی در دانشگاه رازی خبرداد و افزود: پروسه اخذ مجوز راه اندازی این رشته از وزارت علوم را آغاز کرده ایم و امیدواریم با پیگیری و حمایت مسئولین استانی در ماه‌های آینده آن را به سرانجام برسانیم. 

وی تاکید کرد: در کنار اقداماتی که برای اخذ مجوز راه اندازی رشته گردشگری و میراث فرهنگی آغاز شده، فراهم کردن زیرساخت‌های لازم همچون جذب اساتید این رشته در دستورکار قرار گرفته است. 

وی افزود: باتوجه به اینکه در این استان حدود ۴۲۰۰ اثر تاریخی از ادوار مختلف وجود دارد و این استان را به یکی از غنی‌ترین استان‌های کشور در حوزه آثار تاریخی تبدیل کرده، طی سال‌های گذشته رشته باستان شناسی در دانشگاه رازی ایجاد شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • می گوید: جسد موجود در تابوت‌ها سالم بودند اما...+ عکس | ماجرای ویدئوی جنجالی تابوت‌های باستانی خوزستان چیست؟
  • احیای گنجینه‌های تاریخی حیدرآباد به دست متخصصان ایرانی
  • آغاز پیگیری‌ها برای راه اندازی رشته گردشگری و میراث فرهنگی در دانشگاه رازی
  • صدور ۲۹ مجوز تأسیس موزه خصوصی طی ۲ سال گذشته
  • چرا تنها سایت موزه غرب کشور عاقبت به خیر نشد
  • بازدید رایگان از موزه‌ها برای معلم‌ها و استادان
  • بازدید رایگان از موزه ها برای معلم ها و استادان دانشگاه
  • برگزاری ۲۵۰ برنامه به مناسبت هفته میراث فرهنگی در گیلان
  • بازدید رایگان معلمان و اساتید از موزه‌ها و محوطه‌های تاریخی
  • بازدید رایگان از موزه‌ها و محوطه‌های تاریخی برای معلمان و استادان