Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قزوین در نشست خبری به مناسبت هفته محیط زیست ، ضمن تشریح مهمترین برنامه‌های این هفته گفت: شعار امسال «محیط زیست مردم پایه، هوشمند و فن‌آورانه» انتخاب شده که به معنای آگاهی‌بخشی عموم مردم بر صیانت هوشمندانه و هدفمندانه از عرصه‌های زیست محیطی است.

به گزارش ایران آنلاین، مهران شنتایی با بیان اینکه امروز عرصه‌های زیست‌محیطی با چالش‌های متعددی از جمله آلودگی و آلایندگی هوا، آتش‌سوزی، خشکسالی، مسأله پساب و پسماندها و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. مواجه است، بر مدیریت هوشمندانه با مشارکت مردم برای حفاظت از پهنه‌ها و منابع زیست‌محیطی کشور تأکید کرد.
وی در ادامه وجود صنایع آلاینده را از معضلات زیست محیطی عنوان کرد و گفت: باید با شناسایی علل و عوامل، پایش و کنترل دقیق آنها، ضریب انتشار عوامل آلایندگی را کاهش داد که این کار نیازمند برنامه ریزی مفید و مدیریت هوشمندانه مبتنی بر استفاده از فناوری های نوین است.
این مسئول با اشاره به وضعیت صنایع آلاینده در استان یزد نیز یادآور شد: در حال حاضر، مجموعا 58 واحد آلاینده در استان قزوین شناسایی شده که واحدهای تصفیه دوم روغن، سیمان آبیک، نیروگاه شهید رجایی در زمان استفاده از مازوت از جمله آن‌ها هستند.
این مسئول با تأکید بر اینکه باید یک درصد از فروش صنایع آلاینده به عنوان عوارض از این واحدها دریافت شده و به شهرداری‌ها اختصاص یابد، تصریح کرد: سهم آلایندگی‌ها می‌تواند به صرف امور توسعه ای شود.
شنتیانی با اشاره به اینکه فعالیت تمام صنایع کوچک و بزرگ باید پیوست زیست‌محیطی داشته باشد، گفت: بر اساس ضوابط زیست محیطی، با 113 مورد استعلام احداث و 59 مورد بهره‌برداری صنایع در استان قزوین مخالفت شد و در حال حاضر بررسی درخواست 6 واحد بزرگ شامل دو واحد در تاکستان، 3 مورد در بویین‌زهرا و یک مورد در البرز هستیم.
وی با بیان اینکه سال گذشته 2 هزار و 646 مورد پایش از واحدهای تولیدی و صنعتی فعال در سطح استان انجام شد، ادامه داد: از این تعداد، 546 مورد بازرسی در بخش فاضلاب صورت گرفت که 181 مورد استانداردهای لازم را داشتند و برای سایر واحدها که با استانداردهای زیست محیطی مطابقت نداشتند، اخطاریه صادر و برخی هم به مراجع قضایی ارجاع شدند.
این مسئول با اشاره به فعالیت‌های بخش محیط طبیعی نیز گفت: در استان قزوین سه منطقه حفاظت شده وجود دارد که زیستگاه گونه‌های مختلف جانوری است و50  محیط‌بان حفاظت از آنها را بر عهده دارند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اظهار داشت: منطقه حفاظت شده باشگل به مساحت 24 هزار و 399 هکتار، منطقه طارم به مساحت 148 هزار و 246 هکتار و منطقه الموت با 56 هزار و 172 هکتار در استان قزوین قرار دارد که درمجموع 5/8درصد مساحت استان را شامل می‌شود.
شنتیانی با تأکید بر اینکه هرگونه ساخت و ساز و دخل و تصرف در اراضی مناطق حفاظت شده ممنوع است و هر اقدامی در ای مناطق باید تحت نظارت سازمان حفاظت محیط زیست باشد، گفت: مناطق حفاظت شده، سرمایه ارزشمند و همچون موزه‌ای طبیعی از مواهب الهی است که باید به خوبی صیانت و حفاظت شود.
این مسئول در خصوص چاه‌های پایشی نیز توضیح داد که قزوین اولین استانی است که چاه‌های پایشی در آن حفر شده که یکی از آن‌ها در محل سایت پسماند محمدآباد قرار دارد؛ این سایت به دلیل ورود زباله‌های تعداد زیادی روستا که خارج از ظرفیت آن است با مشکل مواجه شده است؛ هرچند هیچگونه زباله عادی خارج از استان به این سایت وارد نمی‌شود اما باید محدوده این سایت گسترش یابد تا جوابگوی نیازهای کنونی باشد.

وی با بیان اینکه با راه‌اندازی خط پردازش کمپوست میزان شیرابه تولید شده در این سایت تا 8برابر کاهش پیدا می‌کند، ادامه داد: فضایی هم برای توسعه فضای سبز و همچنین محدوده ای برای تبدیل زباله به انرژی پاک هم در این سایت پیش بینی شده که با عملیاتی شدن آن بخش قابل توجهی از مشکلات سایت و ساماندهی پسماند استان حل می‌شود.
شنتایی تصریح کرد: همچنین قرار است لندفیل و خط پردازش جدید به سایت اضافه شود؛ فنس‌کشی محدوده نیز تا اول تیرماه به پایان خواهد رسید.
مدیرک حفاظت محیط زیست استان قزوین در ادامه از اختصاص 50 هکتار زمین برای توسعه سایت محمدآباد خبرداد و گفت: برای ساماندهی پسماند استان قزوین، 4 نقطه پیشنهاد شد که نتوانست همه شرایط را کسب کند اما در نهایت یک قطعه زمین به مساحت 150 هکتار زمین در منطقه نجم‌آباد پیشنهاد شد که با 50 هکتار آن موافقت شده است.
این مسئول در ادامه با توجه به اهمیت آموزش مردم در حوزه‌های زیست محیطی یادآورشد: آموزش سازمان‌های مردم نهاد و هدایت آنها به سمت تخصصی شدن از اولویت‌های اداره کل حفاظت محیط زیست استان قزوین در سال جاری است.
شنتیانی با بیان اینکه بهره برداری و استقبال از نتایج طرح های پروژهشی نیز از اولویت های ماست، گفت:  در سال گذشته، 2 طرح پژوهشی در سطح استان اجرایی شد که طرح «ارزش‌گذاری اقتصادی منابع پایه استان» در زمینه آب، هوا، خاک، گیاهان و جانداران و نیز طرح « اندازه‌گیری پایداری زیست‌محیطی و ارائه راهکار برای بهبود آن» از جمله این طرح‌های تحقیقاتی است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قزوین، صید و شکار غیرمجاز را نیز از دیگر چالش های حوزه محیط زیست عنوان کرد و افزود: در یکسال گذشته با کشف 185 مورد تخلف تعداد 233 شکارچی غیر مجاز دستگیر شدند که از مجرمان تعداد77 قبضه سلاح مجاز، 34 مورد سلاح غیرمجاز و یک قبضه سلاح جنگی کشف و ضبط شد.
این مسئول اظهارداشت: کشف 104 مورد لاشه پرندگان و 132 مورد پستاندار، 38 مورد زنده‌گیری پرنده، 3 مورد زنده‌گیری پستانداران و جلوگیری از 58 مورد اقدام به شکار از مهمترین اقدامات انجام شده در این زمینه است.
شنتیانی در پایان از خبرنگاران رسانه ها خواست در فرهنگ‌سازی، اطلاع‌رسانی و بیان دغدغه‌های زیست محیطی با اداره محیط زیست همکاری کنند.

 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: حفاظت محیط زیست استان قزوین استان قزوین زیست محیطی حفاظت شده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۷۹۷۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشاهدۀ پلنگ ایرانی در لرستان

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست لرستان از مشاهدۀ پلنگ ایرانی در این استان خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرم‌آباد، علی سالاروند، امشب، با اشاره به ثبت فیلم یک قلاده پلنگ در منطقه حفاظت‌شدۀ سفیدکوه، گفت: مشاهدۀ این گونه ارزشمند در لرستان تأیید شده‌است.

او با بیان اینکه حضور پلنگ برای سایر گونه‌ها جنبۀ حمایتی دارد، اضافه کرد: مشاهدۀ پلنگ در یک زیست‌بوم نشان‌دهندۀ پویایی و تکمیل زنجیرۀ غذایی زیستگاه‌ است.

افزایش جمعیت حیات‌وحش لرستان ‌طبق سرشماری اخیر

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست لرستان با تقدیر از خدمات محیط‌بانان، بیان کرد: هوشمندسازی و استفاده از فناوری‌های نوین ارتقای امنیت، افزایش مشاهدۀ تعداد گونه‌های حیات‌وحش طی دو سال اخیر را به‌دنبال دارد.

او با اعلام اینکه تعداد گربه‌سانان ایران به هشت گونه کاهش یافته‌است، تأکید کرد: پنج گونه شامل پلنگ ایرانی، کاراکال، سیاه‌گوش، گربه جنگلی و گربه وحشی در لرستان شناسایی و ثبت شده‌است.

سالاروند خاطرنشان کرد: سه مورد پلنگ ایرانی سال گذشته در زیستگاه‌های لرستان مشاهده و ثبت شده‌است.

انتهای پیام/644/.

دیگر خبرها

  • بازدید جمعی از مسئولان قضایی استان قم از منطقه حفاظت شده پلنگ دره
  • رئیس سازمان حفاظت محیط زیست: حل مسئله گرد و غبار نیازمند هم‌افزایی دستگاه‌هاست / باید از ظرفیت رسانه‌ها استفاده کنیم
  • همکاری دانشکده آب اهواز در حل چالش‌های زیست محیطی خوزستان
  • برپایی پویش های هفته زمین پاک در مازندران
  • فعالیت‌های معدنی، یکی از اصلی‌ترین تهدیدات محیط زیست
  • یک بزمجه بیابانی در زیستگاه‌ طبیعی نیک‌شهر رهاسازی شد
  • مشاهدۀ پلنگ ایرانی در لرستان
  • محیط زیست معادن تفت پایش می شود/متولیان الزامات را رعایت کنند
  • تولید اثر فاخر سینمایی از زندگی محیط بان شهید «هوشنگ نصیری»
  • ضرورت استفاده از هوش مصنوعی و پهپاد‌ها برای حفاظت از جنگل‌ها